01 Nov

Ranejar

per Xènia Ribas @canetmar80

Està horroritzat. Son germà li ha demanat que vagi a recollir el nebot a la llar d’infants. I no és pas que tingui res en contra del nen. És que les escoles… són un refugi immens de virus i bactèries que aguaiten pacients per atacar les pobres víctimes innocents com ell. No sap com s’ho farà… Pensa que una mascareta que li cobreixi la boca i el nas podria ser una opció. I els guants, sobretot, que no se’ls descuidi. S’imagina tota la quitxalla amb el nas ple de mocs verds i espessos que els llisquen galtes avall, estossegant sense tapar-se la boca (colla de mal educats!) i escampant la saliva per tot arreu on poden. Se li posen els pèls de punta, esfereït. Definitivament, el millor seria un vestit d’astronauta o d’aquells que es veuen últimament a la tele per rebre els malalts d’ebola. Però vés a saber on coi ho podria trobar, això.

Cada cop se li està complicant més la vida. Per exemple, ara té un problema greu per decidir per on camina quan va pel carrer. Abans sempre passava pel punt més exterior de la vorera, just fregant-ne els cairells, perquè l’atemoria profundament que es desprengués un tros d’algun balcó ruïnós i li esberlés el cap. Però fa us mesos va llegir que, alguna vegada, s’ha llançat una persona des d’un balcó o una finestra i que ha impactat a sobre d’un pobre vianant que no en tenia pas cap ganes, de morir. Ho va consultar a internet i no és tan poc freqüent… I, a més, hi ha el perill dels testos homicides, que també van pel món rebentant santes testes com la seva. L’única alternativa, doncs, és caminar per la calçada però, és clar, ha d’estar molt, molt pendent dels cotxes, motos i bicicletes assassins.

Els amics – els pocs que li queden (aquesta mania de trobar-se sempre en bars, llar per excel·lència també de virus i malalties infeccioses ) – li diuen que raneja la bogeria. Li recomanen que busqui ajuda perquè no saben ben bé que té però segur que ha de ser algun tipus de psicopatia. Ell els escolta i riu per dins. Ells mateixos…


­­­­­­­­­­­­Ranejar significa faltar poc per arribar a un nivell o a una edat, ésser gairebé arran d’una cosa.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *