04 Nov

Estrip art

foto-1-9

Homenot i consciència

per Miquel Sánchez

-Quina sort he tingut! M’acaben de regalar un vehicle d’uns autos de xoc que han tancat. L’he tunejat una mica, li he tret la protecció de bandes de goma i li he posat tres rodes, un motoret elèctric autònom –per no contaminar– i una metralladora, d’aquelles que són molt útils per obrir pas quan hi ha una congestió. Fas uns quants trets i tothom em deixa passar. Només li he deixat el color original, el groc. No me n’aniré per les branques ni de santificat a matines. Us ho diré clarament: no crec en polítics ni filòsofs, tampoc en l’home perquè aquest és un veritable llop per l’home com va dir, en el principi dels temps, el romà Plaute. He decidit donar un tomb a la vida i convertir-me en justicier. Al món li calen gent assenyada com jo, decidits a posar ordre a la vida comunal. Baixaré amb el cotxe fins a la Barceloneta i allà començaré a disparar a tots aquells que viuen sense rumb pels carrers plens de tribus de tot el món; gent que parla totes les llengües de Babel i que resa amb totes les religions creades o inventades. Ho veig cada dia en el metro; són lladres i antisocials que han vingut aquí a fer tota mena de malifetes. Hem d’anar vius.

-Escolta homenot, xitxarel·lo, jefe o col·legui. Vas per mal camí. Has de conviure, som socials. Sembla que la teva hominització ha estat incompleta i que, a voltes, prefereixes viure dalt de l’arbre que entre els teus conciutadans. Suposo que no et creus tot això que estàs dient. El món no és així i la vida l’has de viure d’una altra forma. No pots passar-te el dia emprenyat amb la humanitat.

-Qui ets tu que em parles d’aquesta forma?

-Sóc la teva consciència, desgraciat! Has de canviar i convertir-te en persona, però què fas?

-Que què faig? Ara ho sabràs. T’assabentaràs perquè porto aquesta metralladora al cotxe. Serà un moment. Et convertiré en mil bocins de polsim.

I l’homenot va disparar tota una ràfega –ta-ta-ta-ta– sobre la seva consciència que va caure a terra, abatuda i va finir, sense cap més paraula. L’homenot, feliç i més lliure, va prosseguir viatge amb el seu cotxe, Rambles amunt.

-Ja n’estava tip d’aquesta pesada!

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *