14 Dic

Crònica d’una mort anunciada

 

img_0022Hola, em dic Rosita i ja tinc cos.

La meva corporeïtat es produí dimarts 13 de desembre de 2016, una jornada gloriosa per a mi.

Llibreria Atzavara ens va obrir les portes de la seva escalfor literària, i amb l’eficaç assistència dels meus impulsors, vaig trascendir la meva ànima digital -tota abstracta i plena de bytes- per esdevenir cos. Sí, sí, matèria: cinquanta-dues pàgines de preciós paper i paraules precises. Ja em podeu tocar i acaronar i magrejar i fullejar i olorar i llegir i rellegir i deixar-me a la tauleta de nit per dormir plegats.

atzavaraAquella colla de rositerus garlava i jo em moria d’ànsies de que obrissin la maleïda maleta i jo em pogués fer present. I com que no hi ha res que els hi agradi més que donar-li la volta a tot, vinga a dir que el meu naixement no era altra cosa que un nou pas ferm cap a la meva mort. Que si Rosita muribunda que si Rosita caducifòlia, però a mi tant em feia tota aquella xerrameca, doncs el que jo volia era manifestar-me quan abans millor. I no penseu pas que em movia l’ego ni altres futileses per l’estil, doncs jo volia veure la llum per oferir al món allò que porto a dins, que no és altra cosa que una acurada selecció dels magnífics articles que cada setmana ens regalen els nostres estimats, admirats i explotats col·laboradors.

img_0021I llavors van obrir la maleta i vaig fer una ullada a la sala. Què bonica que és la Llibreria Atzavara, carai! Què de gust, quina pau, quins esplèndids llibreters són la Berta i l’Albert… Així que ja ho sabeu, res de multinacionals franceses ni altres cutrades, els llibres els heu d’adquirir a les vostres llibreries de confiança.

Després de la panoràmica per l’Atzavara, vaig concentrar-me en tota aquella estimada gent, col·laboradors i amics de la Rosita que em miraven amb aquells ulls centellejants i aquells mitjos somriures… Cinc eurets i jo de braç en braç, quina alegria!

I a tots aquells que no vàreu poder assistir, espero haver-vos contagiat només una miqueta d’aquella pila de partícules delicioses i literàries que suraven per l’ambient. I si el que voleu és llegir-me, aquesta és una primera llista de les llibreries i altres espais culturals on podreu trobar la Revista Rosita número 400 (ep, ja sabeu, que els meus números són com els de les concessions d’autopistes: no hi ha qui els entengui). En breu, ampliarem aquesta llista:

Llibreria Atzavara, C. Escorial 100

Llibrera Taifa, C. Verdi 12

Llibreria Al·lots, C. Consell de Cent, 266

Forn de Teatre Pa’Tothom, C. de la Lluna, 5

I els que no sou de Barcelona, tampoc us heu d’amoïnar, doncs us podeu possar en contacte amb nosaltres al nostre mail (rositarevista@gmail.com) i us comentarem com fer-ho.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *