25 Feb

“La biblioteca dels llibres rebutjats”, David Foenkinos

Recomanat per Ricard Ribas de la Llibreria Traços (Canet de Mar)

La bilbioteca dels llibres rebutjats

Autor:  David Foenkinos

Traducció:  Mercè Ubach

Edicions 62

En un poble de la Bretanya francesa, un bibliotecari decideix crear un espai per a tots els llibres que les editorials han rebutjat i, en poc temps, reuneix més d’un miler de manuscrits.

De vacances a la Bretanya, una jove editora i el seu marit, escriptor, visiten la biblioteca i hi descobreixen una obra mestra: una novel.la escrita per un tal Henri Pick, que resulta que havia mort feia dos anys i que, segons la vídua, no havia llegit mai cap llibre ni tampoc no l’havia vist escriure mai res.

Envoltat d’un gran misteri, el llibre triomfa a totes les llibreries i també provoca uns efectes sorprenents en el món editorial. Un periodista ex-crític literari dubta de la versió oficial dels fets i es posa a investigar què hi ha al darrera de la publicació d’aquesta novel·la. L’autor tenia una vida secreta? O bé es tracta tot plegat d’un pla de màrqueting ben cuidat?

Amb una trama plena de suspens i una mica de romanticisme i humor, Foekinos fa una bella reflexió sobre els llibres i sobre l’escriptura.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *