28 May

“Els pescadors”, Chigozie Obioma

Recomanat per Llibreria Atzavara

Els pescadors, Chigozie Obioma

Traducció de Marina Bornas Montaña

Quaderns Crema

9788477275725Prohibir és una de les maneres de despertar l’interès per conèixer i experimentar. La  novel·la de Chigozie Obioma ens pot portar a aquesta conclusió, també a altres. Els germans  protagonistes es senten lliures de les imposicions paternes per efecte de la distància física amb el progenitor. Aquesta llibertat els impulsa a cercar al riu les noves experiències que els abocaran a destins  no triats. On queda la llibertat que cercaven quan els pescadors són pescats per circumstàncies que no poden controlar?

Escrita en primera persona pel germà mitjà, des del punt de vista de l’adolescent que aprèn amb els seus iguals una mica més grans, l’obra es pot considerar un relat de les vivències personals del noi que detalla tant la vida familiar que li ha tocat com la del país on ha anat a néixer. La situació social i política pot ser diferent de la que coneixem, però les emocions que s’experimenten ens queden ben properes, encara que no estiguin determinades pel mateix impacte de les situacions exposades.

La lectura és recomanable tant pel lirisme del relat com per la minuciositat del detall amb què queden descrits els diferents personatges, rics en matisos, controvertits en les seves actuacions, i el desenvolupament de l’acció. L’obra també ens aporta un acostament a la literatura africana i obrir noves vies literàries és un bon exercici per al lector.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *