27 Abr

Pròleg “Palíndroms”

per Jesús Lladó @JessLlad

Aquesta proposta de col·laboració amb la Revista Rosita és altament engrescadora. Amb relació als palíndroms, podem dir que durant les tres últimes dècades hi ha hagut una gran tasca de divulgació d’aquest artifici lingüísticoliterari. Aquesta tasca, en el nostre àmbit territorial, s’ha desenvolupat principalment a l’entorn del Club Palindromista Internacional, nascut el 1987, i per part del conegudíssim i mediàtic Màrius Serra, amb els seus llibres (Diccionari d’Enigmística i Verbàlia) i la magnífica columna al diari Avui, Enigmística, on sovint va tractar els palíndroms i els seus cultivadors, com un servidor.

Actualment, diversos membres del Club Palindromista conduïm blogs i comptes de twitter, cosa que també fa que vagi augmentant el coneixement d’aquest element tant peculiar i ric de la ludolingüística.

L’objectiu d’aquesta col·laboració amb la Revista Rosita és ampliar aquesta divulgació dels palíndroms sota el meu punt vista . Cada palindromista té un estil personal, això els que ens hi dediquem ho sabem molt bé, i en aquesta secció podreu seguir el meu. Seran pinzellades periòdiques en què, a més de llegir-hi palíndroms de tot tipus, inclouré aspectes històrics, literaris i relacions amb altres artificis.

Si així aconsegueixo despertar curiositat, interès o gaudi per la llengua, ja em donaré per satisfet.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *