23 Abr

Crònica d’un Vermut Literari

per Carol Pacín

La Revista Rosita sempre està embrollada. Es defineix com a digital, però li fascinen les edicions en paper, tant que en el seu dia no es va poder estar de transformar-se en una revista amb cos i tinta. I, típic de diva, ho va fer amb una festa de presentació a la Llibreria Atzavara. Tampoc és gaire d’esdeveniments assenyalats ni de tradicions, però ahir va estar a punt de celebrar Sant Jordi. Clar que ho va fer a la seva manera: proposant tallers al voltant de la literatura i altres excentricitats, en una feliç jornada coorganitzada per GuinardóVolEspais i amb la participació de l’agrupament escolta Perot Guinarda,que va emocionar als assistents amb la presentació del sentit llibre Amic meu, sobre els refugiats. Leer más

25 Mar

Mitja vida de la Rosita

Ho sabeu millor que ningú: vaig néixer rúfola i moribunda. No aixecava mig pam de terra i ja cridava “sóc caducifòlia!”, amb la pipa a la boca, els bolquers fumejant i l’orgull incendiat. Cinc-cents dies de soroll, nous i literatura, us vaig prometre, i així, com qui no vol, ja m’he fumat mitja vida.

 Alguns de vosaltres m’atureu pel carrer (i per les xarxes!), copseu el cofoisme dels meus ulls i em demaneu si es veritat (o post-veritat) que als cinc-cents dies marxaré per no tornar. I jo tota salva pàtries us responc que “això avui no toca!”  Els llargs horitzons, les projeccions massa llunyanes, les expectatives massa grapejades, no fan sinó distreure’ns de l’aquí i de l’ara. I jo no vull altra cosa que gaudir d’aquest dia a dia literari que estem compartint.

 Deixar-me travessar pels “50 Grandes Éxitos” de Javier Avilés, pels relats de “Massa vell per ser George Willard” d’en Xavi Ballester o pels textos d”Estrip Art” triats per l’Ignasi Mateo. Aprendre de l’Steven Forti i el seu “Papeles y fusiles”, del Jordi de Miguel i el seu “Periodisme Crònic”, dels “Batecs clàssics literaris” de l’Antoni Janer, de les “Epifanías urbanas” de l’Elsa Plaza, del “Tiemblan las imágenes” d’en Sebastià Jovani, de la “Libro competencia” d’en Dioni Porta o dels textos musicals de l’Emilio Casal. Escoltar molt bé al “Llibreter recomana”,  llegir amb emoció els poemes que ens presenta la Susanna Àlvarez Rodolés o paladejar els microrrelats que ens selecciona en Jordi Masó.

 Gaudir de la llengua amb “Ni mudes ni a la gàbia” de la Xènia Ribas, els “Palíndroms” d’en Jesús Lladó o les “Parèmies” d’en Víctor Pàmies. Riure amb “¿De dónde vienen las cosas?”, de la Jean Murdock, els “Aforismes antiliteraris” de Gomez de la Sorna, els “Passatemps” de Sebastià Jovani, les “LiteNeures” de @LaPerson, o el “Mundo Literario Today”.

Saber com li aniran les coses per Sutter Creek al nostre estimat “John Ford a París” del Maiol de Gràcia, descobrir mapes i peripècies literàries amb la “Corrosión” del Dioni Porta i empapar-me de biblioteques i de vocació de la mà de @librosfera i el seu “Desde la caja de libros”. Excitar-me amb les “Radiografías viscerales” de Carolina Montoto. Emocionar-me amb els “Cuentos de fútbol” de Adrián Demichelis. Conèixer noves generacions d’individu amb la “Gente que me voy encontrando” de Susana González Tena.

I exactament a això em dedicaré durant els propers dos-cents cinquanta dies.

20 Dic

Com fer-te amb el teu exemplar de la Rosita en paper

No et quedis enrere!

Compra ja el teu exemplar de la Revista Rosita. Per cinc eurets podràs gaudir de la qualitat literària dels nostres estimats, admirats i explotats col·laboradors.

Regala Rosita aquest Nadal!

Aquesta és la llista de llibreries i espais culturals on la podreu trobar:

 

Llibreria Atzavara, C. Escorial 100 (Gràcia)

Llibrera Taifa, C. Verdi 12 (Gràcia)

Llibreria Al·lots, C. Consell de Cent, 266 (Eixample)

Forn de Teatre Pa’Tothom, C. de la Lluna, 5 (El Raval)

Llibreria Rocaguinarda, C del Xiprer, 3 (El Guinardó)

Llibreria La Garba, C. La Maquinista, 19 (Barceloneta)

.

I els que no sou de Barcelona, tampoc us heu d’amoïnar, doncs us podeu possar en contacte amb nosaltres al nostre mail (rositarevista@gmail.com) i us comentarem com fer-ho per rebre per correu el nostre exemplar sense cap despesa d’enviament.

 

14 Dic

Crònica d’una mort anunciada

 

img_0022Hola, em dic Rosita i ja tinc cos.

La meva corporeïtat es produí dimarts 13 de desembre de 2016, una jornada gloriosa per a mi.

Llibreria Atzavara ens va obrir les portes de la seva escalfor literària, i amb l’eficaç assistència dels meus impulsors, vaig trascendir la meva ànima digital -tota abstracta i plena de bytes- per esdevenir cos. Sí, sí, matèria: cinquanta-dues pàgines de preciós paper i paraules precises. Ja em podeu tocar i acaronar i magrejar i fullejar i olorar i llegir i rellegir i deixar-me a la tauleta de nit per dormir plegats. Leer más