08 Nov

Castanyes i moniatos

per Sílvia Jané 

La Paula li havia deixat ben clar, res de disfresses, que només castanyes i moniatos, que calia conservar l’essència de les tradicions catalanes i bla, bla, bla. Ella es va haver d’engolir la resposta per por de fer el ridícul, tant que li hauria agradat comparèixer amb el seu vestit de bruixa ple de llunes i el barret amb tot d’aranyes pengim-penjam. Al final, amb tot el dolor del seu cor, havia vist sortir la seva germana guarnida de cap a peus – definitivament, a ella el negre no li esqueia tan bé – rumb a la discoteca de moda. Va flairar l’oloreta de les paperines que duia a la mà mentre esperava l’ascensor. Setè segona li havien dit? Va prémer el botó sense gaire seguretat. A l’alçada del tercer una aturada per recollir un veí. Quina sorpresa, un vampir.

–A quin pis vas?

–A baix de tot.

–Jo pujo.

–T’acompanyo i després baixo.

L’habitacle era massa petit per a tanta capa. Es van mirar tots dos al mirall, reflectits molt humanament. Tenia els ulls negres, profunds, resseguits amb llapis gruixut i el cabell fosc  i llarg amb guspiretes de purpurina. Respirava feixugament, segur que el coll emmidonat i la llaçada l’escanyaven. Duia uns pantalons cenyits i botes altes, altíssimes, com d’haver deixat el cavall ensellat a la porta. A punt d’arribar a destí li va clavar un petó draculini curt, intens i inesperat. O havia estat ella? Els ullals li havien fet pessigolles als llavis. Sense dir-se res, va baixar al setè i el va acomiadar amb un suau moviment dels dits que li quedaven lliures. Quan van obrir la porta del pis, se la van trobar somrient amb cara de moniato.

 

One thought on “Castanyes i moniatos

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *