13 Dic

L’home de la biblioteca 

Ja fa dies que ve. La bibliotecària no li treu l’ull de sobre des del taulell d’informació; no vol que se li escapi cap moviment. Ell arriba a quarts de cinc, penja la jaqueta al respatller i desplega meticulosament la seva paradeta: ulleres, paquet de caramels de menta, mòbil i gorra. Ha passat la seixantena però es manté en forma. Te l’elegància austera de qui se sap atractiu sense artificis. Ella es fixa en els seus rínxols grisos i rebels i la mirada blava que la fa envermellir quan hi ensopega. L’home se n’haurà adonat? Ho dubta. Parapetada rere l’ordinador pot fitar-lo sense perill de ser enxampada. Observa les mans de dits llargs que passen frisosos les pàgines i que més d’un cop ha imaginat en d’altres menesters menys literaris. Sospira en cada creuament de cames, en cada estossec, en cada gir de cadira. Sospira quan va al lavabo i li passa a frec tot abandonant en l’aire l’olor de massatge d’afaitar. Sospira quan el veu que pesa figues, esclau d’un capítol massa espès, amb el cap decantat cap a la finestra per on entra un sol esmorteït de mitja tarda. Li voldria recomanar tants llibres! I descobrir-li tants autors! A ella – que porta trenta anys al peu del canó – res li abelliria més que passar el seu futur amb un home així, golafre de lletres i sensacions. I ara se’l troba davant amb un mig somriure trapella i voldria convidar-lo a un cafè, per descobrir el seu món interior que intueix ric i fascinant. Per fi li sent la veu.

– Per apuntar-me a la llista de Cinquanta Ombres de Gray?

La bibliotecària li explica com ho ha de fer mentre nota com alguna cosa li rellisca per dins llànguidament fins als peus.

One thought on “L’home de la biblioteca 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *