22 Sep

Palíndroms 8, Els il·lustrats (1)

per Jesús Lladó @JessLlad

Aquesta magnífica plataforma que està essent la Revista Rosita, em permet desenvolupar el que era el meu projecte inicial, és a dir, donar una visió ben àmplia del món dels palíndroms. Que s’entengui que el palindromisme va molt més enllà de descobrir senzills palíndroms, que ja és prou interessant i divertit. No podré abastar-ho tot al llarg d’un any, que és el temps de vida que queda més o menys a la revista, però intentaré passar pel que considero més important. Avui és el torn dels palíndroms il·lustrats.

Una manera força habitual de presentar els palíndroms és amb il·lustracions. És una manera d’acompanyar el text i de reforçar-lo, seguint la llarga tradició dels còmics. Començaré pels nord-americans, que n’han publicat un munt de llibres, entre els quals tenim el clàssic de Jon Agee Go hang a salami! I’m a lasagna hog! (Farrar-Straus-Giroux, New York 1993). Vegem-ne un parell d’exemples:

palindroms1

palindroms2


PALÍNDROM DE LA SETMANA:

– Seu, seu, queda’t amat.

– Adéu, que sues!

 


 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *