20 Jun

Empoderar

per Xènia Ribas Beltran

– Hem d’empoderar els infants i joves per fer front a una realitat socioeconòmica molt diferent a la de gran part del segle XX.

– L’empoderament és una opció personal davant la situació adversa, és un principi politicofilosòfic que implica llibertat per prendre les decisions que ens orienten cap al nostre futur immediat. L’empoderament també és l’art de creure per ser i estar, suposa agafar les regnes de la nostra vida i lluitar per l’augment del benestar personal i social.

– Empoderar a la dona: Hi ha ara pocs premis pe­riodístics a Espanya i ja només confio que la So­cietat d’Amics del Crustaci institueixi un guardó a l’article més ximple sobre les virtuts del percebe, ximple de mena i saborós…

– Hem de lluitar per desenvolupar la nostra societat civil per poder empoderar-nos en la demanda de dades públiques. És el nostre dret.

– Resultats de “auto-empoderar-nos de la nostra pròpia salut”.

– Apps per a empoderar pacients i millorar la gestió sanitària, protagonistes de les V Jornades TIC Salut de Girona.

– PROJECTE D’EMPODERAMENT DE NENES I DONES ETÍOPS DE WUKRO (ETIÒPIA). Aquest projecte està dirigit a les dones, per a enfortir el seu empoderament en els teixits de salut, economia i educació.

– Empoderar els equips és condició indispensable per a una bona organització del treball.

– Material recomanat per empoderar-te amb el deute.

– Els representants de la burgesia catalana aprofiten el sentiment nacional del nostre poble per continuar mantenint el poder, però nosaltres hem d’aprofitar aquesta oportunitat per donar el gran salt, treure del poder a la burgesia catalana, i empoderar a la ciutadania.

– L’empoderament del ciutadà i el rol dels moviments socials centren els Debats UPF Món.

– CURS DE LÍDERS EMPODERATS/ES!

– Internet, una xarxa per empoderar a les dones: Dones en Xarxa participa a una de les taules de debat a la XI Conferència de l’OIDP a Lleida

– La tecnologia és una eina d’empoderament social, individual i col·lectiu. De baix a dalt i, també, de dalt a baix.

 


He escollit aquestes frases a l’atzar d’entre els milers que hi ha a internet que usen el verb empoderar i derivats. El contingut ens pot agradar més o menys però totes aquestes oracions tenen en comú que l’autor s’hauria estalviat una pífia si hagués fet una consulta al diccionari. Una simple cerca… Ganduleria? O és que el prefix “em-“ ens sona més consistent?

En català, la paraula correcta és apoderar i apoderament.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *